برام الرز بالفراخ 2015
المقادير :
هنيجي بقى للمرحلة التانية
الطريقة:
اول حاجة هنجيب حلة نحط فيها شوية زيت ونحط البصل ونقلبه لغاية ما يدبل بس مش ياخد لون
زي الصورة كده
زي الصورة كده
وبعد ما البصل يدبل هناخد الفراخ نحطها عليه ونحط عليها التوابل كلها (الملح والفلفل والكمون ورشة الشطة)
وهنقلب الفراخ مع البصل والبهارات كويس جدااا
وهنغطي الحلة ونسيب الفراخ ترمي ميتها
زي كده
وهنغطي الحلة ونسيب الفراخ ترمي ميتها
زي كده
ونفضل مغطيين الحلة وموطيين النار بس كل شوية نبص على الفراخ ونديها تقليبة لغاية ما المية تنشف ويظهر عندنا الزيت في الحلة
بعد كده هنشيل الفراخ من الحلة ونسيب الزيت والبصل في الحلة
زي كده
بعد كده هنشيل الفراخ من الحلة ونسيب الزيت والبصل في الحلة
زي كده
وبعدين هنضيف الرز المغسول فوق البصل ونقلبه كويس جداا
زي الصورة
زي الصورة
نيجي بقى لتحضير البرام
هنجيب البرام وندهنه بشوية سمنة من الجناب والقعر
هنجيب البرام وندهنه بشوية سمنة من الجناب والقعر
وبعدين هناخد شوية رز من الرز بالبصل اللي في الحلة وبعد كده هنرص الفراخ فوقيه ونرجع نحط طبقة رز تانية
زي الصورة دي كده
زي الصورة دي كده
وبعد كده في الاخر هنضيف اللبن الكوباية ونص وهنحط زيهم ميه ونظبط الملح عشان الرز
وده شكل البرام بقى بعد ما خلصنا تجهيزه وحطيناله اللبن
وده شكل البرام بقى بعد ما خلصنا تجهيزه وحطيناله اللبن
اوعي تنسي تظبطي الملح في المية (دوبي الملح في المية اللي هتحطيها مع اللبن قبل ما تحطيهم على الرز ) عشان الملح يكون دايب كويس ويتوزع على الرز ...
وهنا بقى شكل البرام بعد ما طلع من الفرن
ان شاء الله يعجبكم
ان شاء الله يعجبكم
يا رب الموضوع يكون عجبكم
وان شاء الله تقدروا بجد مجهودي في التصوير وتظبيط الصور وتحميلها
وان شاء الله تقدروا بجد مجهودي في التصوير وتظبيط الصور وتحميلها
0 التعليقات:
إرسال تعليق