فراخ مشوية بالخضار 2015
جايبه لكم النهارده اكله خفيفه وسهله وكمان لذيذذذه جداا
وهي فراخ مشويه مع الخضار وانا شويتهم في الكيس الحراري ان شاء الله تعجبكم
يلا نشوف
دي الفراخ بتاعتي بعد ما غسلتها كويس بالدقيق والخل نسيبها تصفي المايه اللي فيها خالص

نجهز اي تتبيله انتي بتحبيها
انا تبلتها بحاجه خفيفه اووي مش حطيت توابل كتير عشان تكون طعم الخضار باين فيها اكتر
والتتبيله بتاعتي كانت
بصله صغيره مبشوره ناعم
طمطمايه مبشوره
عصير ليمون
ملح فلفل اسود وكاري
صحيح بسيطه التوابل بس بجد حلوه ولذيذه
دي شكلها

ندعك الفراخ بتاعتي كويس اووي من بره وجوه وبين الجلد وسيبيها شويه علي نجهز الخضار

نبتدي نجهز الخضار بتاعنا انا حطيت كل الخضار اللي موجود عندي
بطاطس ــ كوسه ــ فلفل اخضر ــ جزر ــ بسله ( شويه مجمدين عندي) وطماطم شرايح ــ وبصل

نقطع الخضار بتاعنا ونغسله كويس

نضيف التوابل بتاعتي ملح فلفل اسود وحطيت شويه كاري كمان ورشه بقدونس بتخلي ريحتها روووعه وكمان ممكن تضيفي شويه زيت او معلقه سمن براحتك بس انا اكتفيت بالدهون اللي هتنزل من الفراخ عشان كده بتكون خفيفه جدااا

هنا الخضار بتاعي جاهز اهو

انا استخدمت الكيس الحراري ده شكله وعلي فكره مش غالي ولا حاجه

نرص الخضار بتاعنا كده

ونحط فوقه الفراخ بتاعتنا

ونقفله كويس بالرابط اللي معاه كده

نعمل فتحه فيه من الجنب صغيره عشان بس البخار
ونرصه في صينيه عندي

طبعا ممكن تعمليها كده قبلها بيوم وتاني يوم علي التسويه علي طول مش هتاخد منك وقت خالص
ندخلها الفرن علي حراره متوسطه ونولع من تحت بس ومن غير ما تحطي اي مايه ولا حاجه كل الخضار والفراخ هتنزل مايتها وبتستوي فيها وبتاخد وقت تقريبا ساعه وربع اكتر اقل تبع حجم الفرخه
هنا بعد ما استويت اهي حتي بدأت تاخد لون من فوق كمان شايفين

نعمل فتحه في الكيس من فوق ونفتح الشوايه عشان تحمر معايا
ده شكلها بعد ما استويت اهي

زوووم

كمان شايفين لونها حلو ازاي وريحتها تحفففه

وهنا وقت التقديم

وبجد يافتوكات طعمها رووعه وخفيفه جدااا وكمان مفيده لانها فيها اكتر من نوع خضار
وهنا الخضار استوي كويس اهو


وهي فراخ مشويه مع الخضار وانا شويتهم في الكيس الحراري ان شاء الله تعجبكم
يلا نشوف
دي الفراخ بتاعتي بعد ما غسلتها كويس بالدقيق والخل نسيبها تصفي المايه اللي فيها خالص
نجهز اي تتبيله انتي بتحبيها
انا تبلتها بحاجه خفيفه اووي مش حطيت توابل كتير عشان تكون طعم الخضار باين فيها اكتر
والتتبيله بتاعتي كانت
بصله صغيره مبشوره ناعم
طمطمايه مبشوره
عصير ليمون
ملح فلفل اسود وكاري
صحيح بسيطه التوابل بس بجد حلوه ولذيذه
دي شكلها
ندعك الفراخ بتاعتي كويس اووي من بره وجوه وبين الجلد وسيبيها شويه علي نجهز الخضار
نبتدي نجهز الخضار بتاعنا انا حطيت كل الخضار اللي موجود عندي
بطاطس ــ كوسه ــ فلفل اخضر ــ جزر ــ بسله ( شويه مجمدين عندي) وطماطم شرايح ــ وبصل
نقطع الخضار بتاعنا ونغسله كويس
نضيف التوابل بتاعتي ملح فلفل اسود وحطيت شويه كاري كمان ورشه بقدونس بتخلي ريحتها روووعه وكمان ممكن تضيفي شويه زيت او معلقه سمن براحتك بس انا اكتفيت بالدهون اللي هتنزل من الفراخ عشان كده بتكون خفيفه جدااا
هنا الخضار بتاعي جاهز اهو
انا استخدمت الكيس الحراري ده شكله وعلي فكره مش غالي ولا حاجه
نرص الخضار بتاعنا كده
ونحط فوقه الفراخ بتاعتنا
ونقفله كويس بالرابط اللي معاه كده
نعمل فتحه فيه من الجنب صغيره عشان بس البخار
ونرصه في صينيه عندي
طبعا ممكن تعمليها كده قبلها بيوم وتاني يوم علي التسويه علي طول مش هتاخد منك وقت خالص
ندخلها الفرن علي حراره متوسطه ونولع من تحت بس ومن غير ما تحطي اي مايه ولا حاجه كل الخضار والفراخ هتنزل مايتها وبتستوي فيها وبتاخد وقت تقريبا ساعه وربع اكتر اقل تبع حجم الفرخه
هنا بعد ما استويت اهي حتي بدأت تاخد لون من فوق كمان شايفين
نعمل فتحه في الكيس من فوق ونفتح الشوايه عشان تحمر معايا
ده شكلها بعد ما استويت اهي
زوووم
كمان شايفين لونها حلو ازاي وريحتها تحفففه
وهنا وقت التقديم
وبجد يافتوكات طعمها رووعه وخفيفه جدااا وكمان مفيده لانها فيها اكتر من نوع خضار
وهنا الخضار استوي كويس اهو
0 التعليقات:
إرسال تعليق